Šta je u stvari onlajn terapija?

U poslednje vreme svedoci smo sve većeg razvoja komunikacija zahvaljujući tehnološkim dostignućima u oblasti IT sektora.

Ordinacija Živković je pored standardne uživo terapije odlučila da ponudi svoje usluge i putem onlajn kontakata. To znači da naši klijenti mogu ostvariti komunikaciju sa nama a da nužno ne moraju da posete ordinaciju.

Komunikacija se obavlja u onlajn prostoru preko već poznatih kanala, dovoljno je da poseduju računar, laptop ili telefon. Dakle, moguće je stupiti u kontakt sa stručnjakom i preko Viber-a, Skype-a, Zoom-a, u realnom vremenu, ili odloženo putem e-mail-a i tekstualnih poruka.

Šta su u stvari prednosti onlajn terapije?

Živite u udaljenom mestu, drugom gradu ili zemlji, nije tako jednostavno da dodjete do nas? Zahvaljujući tehnologijama možete biti u kontaktu sa nama iako ste kilometrima daleko..Dakle, onlajn terapija je pristupačnija.

Druga prednost je pogodnost, bilo gde da se nalazite moguće je napraviti kontakt sa terapeutom. Dovoljno je samo da imate stabilan internet na telefonu ili kompjuteru i eto terapijske seanse.

Treći važan momenat je da, ono čega se mnogi plaše, a to je, da se u ordinaciji slučajno sretnu sa nekom drugom poznatom osobom i na taj način sebe izlože nekim pitanjima i komentarima. Onlajn terapijom zadržavate svoju privatnost. Drugim rečima, možete organizovati seansu u prostoru kojem Vi želite i na način kada ste potpuno sami sa svojim terapeutom.

Po nekim istraživanjima, ovaj način terapije može biti podjednako efikasan kao i terapija uživo. Jedna studija je pokazala da kombinacija kliničke prakse i kognitivno bihejvioralne terapije može biti jako efekasna u lečenju depresije, anksioznosti i stanja koja se povezuju sa emocionalnim distresom.

Dovoljno razloga da Vas pozovemo da koristite ove mogućnosti komunikacije sa nama!

Ordinacija Živković

logosidebar

Ordinacija Živković

Ordinacija za neuropsihijatriju

Najnovije